Det finns en plats för dig på kolonin 2023

Nu söker vi intendenter till Buagården för sommaren 2023

Att vara intendent någon eller några veckor en sommar på Buagården ger minnen för livet.

Ni får gärna vara Odd Fellows, men det är inget krav. Och även om vi föredrar att ni är ett par, eftersom arbetsuppgifterna då enklare kan fördelas, är inte heller detta är ett krav. Det viktiga är att du/ni delar vår grundsyn på vår ideella verksamhet, som vi drivit sedan 1915, och vill engagera er för barn som behöver ett avbrott i en annars jobbig vardagstillvaro.

På sommaren

Under våra åtta sommarveckor (vecka 25 till 32) bedriver vi vår ordinarie koloniverksamhet. Det är vår mest intensiva period. Då behöver vi ha våra intendenter nära verksamheten. Även någon vecka innan (v24) och ett par veckor efter (v33-34) behöver vi i allmänhet närvaron av intendenter. Denna period ser vi helst att ni bor i intendentbostaden, ett trevligt separat hus på Buagården, det lilla huset näst längst till höger på bilden ovan.

På vintern

Övriga delar av året uppskattar vi om du/ni då och då kan titta till anläggningen. Är det denna tid du är intresserad av, kan det vara en fördel om du/ni har ett boende inom någorlunda räckhåll från Buagården.

Vad krävs?

Vi ser ser gärna att du/ni är lite av allkonstnärer och inte är rädda för att hugga i där det behövs. Flexibilitet och händighet är positiva egenskaper för intendenter på Buagården. Vill du läsa en komplett arbetsbeskrivning? Då kan du ladda ned ett exempel på vårt Intendentavtal med uppdragsbeskrivning och "checklista" >>>

Vad får jag?

Eftersom vi är en organisation som drivs helt ideellt av frivilliga arbetsinsatser och insamlade medel, har vi tyvärr inte möjlighet att erbjuda någon regelrätt lön. Däremot disponerar du, som intendent på Buagården, ett eget litet hus beläget i nära anslutning till huvudbyggnaden och annexet.

Men det du får tillbaka i uppskattning och kärlek från gäster och övriga volontärer är svårt att mäta i ekonomiska termer. På Buagården får du en unik upplevelse för livet. Är du Odd Fellow, så är volontärskap på Buagården ett sätt att i praktiken leva upp till två av våra centrala “budord” – “Hjälpa de nödställda” och “Uppfostra de föräldralösa”.

 

Bertil Hogmalm, ansvarig för intendenter
Stiftelsen Odd Fellow Barnkoloni Buagården

Har du frågor? Använd vårt kontaktformulär >>>

Nu är sommarverksamheten i full gång och intresseanmälan för att arbeta som intendent är tillfälligt stängd.
Välkommen åter i höst för att anmäla ditt intresse inför nästa år.