Glada nyheter från Buagården – det nya köket är på plats

Nu är arbetet med att byta ut det gamla köket klart. Det kommer att bli mer lättarbetat för våra systrar och bröder i den nya och trevliga miljön.

Torsdagen den 9 januari åkte sex systrar upp till Buagården för att tömma alla skåp på porslin med mera. Syster Siw stod för den goda maten under arbetets gång. Arbetet fortsatte även på fredagen. Tidigt på lördagsmorgonen startade åtta bröder rivningen av det gamla köket utrustade med kofötter, hammare och sågar. Samtidigt tändes en brasa, där det gamla köket gick upp i rök ute under överseende av två bröder med ett brinnande intresse.

Efter en slutstädning stod nu köket klart och väntade på sin nya inredning. De nya kökssnickerierna är ett Marbodalkök levererat från Nobia Svenska Kök. Dessa kommer nu monterade av välvilliga bröder.

Ett stort tack för all hjälp!
Stig Tauson Tel. 031-28 02 10  |  0708-28 11 32.
Stiftelsen Odd Fellow Barnkoloni Buagården.

En kommentar till “Glada nyheter från Buagården – det nya köket är på plats”

 1. Det är såå roligt med denna info!
  Våran fader isidor melander i logen 114 Göteborg, var ansvarig för Buagården någon gång på 60-talet. han blev min fadder i denna loge september 1966. strax före jag flyttade till Karlstad och fick övergångscertifikat till 129 Klarälven 1967. han berättade alltid för mig om sina tillsynsbesök där på Buagården. Han köpte fritidshus på Malö-Flatö till oss barn redan 1960. så det var ju nära för honom till Buagården på sommaren.

  Min och min flickvän Gunbriths bästa vänner var Roy och Monica Tärneberg. Som pappa Isidor blev fadder för strax efter jag flyttat Karlstad.

  jag är numera logebroder i 73 Tre Länkar. har innehaft antal olika befattningar där. redan i vårt nybyggda Logehus i Rosenbad i Karlstad fick jag glädjen att göra vandraren i II:an. En roll som sedan följde i Stockholm, med flera roller såväl i loge som i läger. och Roy Tärneberg och hans hustru Monica var där i olika sammanhang. Bland annat vid Odd Akademin flera tillfällen. eller som föredragshållare för oss ceremonimästare 2005, just som jag fyllde 65 år.
  får jag be om en hälsning till honom.

  Tack alla ni som jobbar med detta projekt. nu skall jag vidarebefordra mailet till min broder Jarl Melander, som troligen befinner sig på Heestrand i hans barns sommarhus där. En dotter till Jarl har dessutom köpt pensionatet i Gerlesborg och driver det tillsammans med sin make Martin sedan ca 5 år, året runt. just i år har de renoverat restaurangköket där.
  så det är väl klart att det blev glädje när jag gick in och såg allt roligt om Buagården och jubileet och allt firande runt ikring.

  Lycka till också med Loresbergsföreställningen nu till helgen.

  Broderligen och Systerligen
  viking melander

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.