Välkomna Marita och Håkan – Buagårdens nya intendentpar

Solen försöker tappert värma oss, men ännu blåser en kylig vind denna lördag i april. Det är städ- och fixarhelg på Buagården och de många Odd Fellow volontärerna förbereder sommarens ankomst. Så gör också Buagårdens nya intendentpar Marita och Håkan, som håller på att installera sig i intendentbostaden samtidigt som de skall sätta sig in i alla små och stora ting som är bra att känna till innan sommarverksamheten drar igång.

Den nyblivne pensionären Håkan Olsson läste, tillsammans med sambon Marita Fredriksson, annonsen i lokaltidningen 7 Dagar. ”Detta är ju precis vad vi letat efter” sa Håkan. De båda, som är bosatta i Uddevalla, ville gärna hitta ”ett ställe på landet” inom räckhåll från bostaden. Miljöombyte och ”något att syssla med” är precis vad dessa båda aktiva personer behöver. Där passar Buagården perfekt.

Både Marita och Håkan trivs bra med att arbeta med människor och gärna sträcka ut en hjälpande hand där det behövs. Marita, som ursprungligen kommer från Värmland, har tidigare arbetat på kvinnojour och har även varit verksam som kallskänka. Håkan är ett energiknippe och mångsysslare som är väl bevandrad i fastighetsskötsel och allehanda praktiska göromål. Hans sköna bohuslänska visar tydligt var han har sina rötter.

Denna första pratstund med Marita och Håkan blir inte så lång. Det är mycket som skall göras. Trädgård är ett av Håkans stora intressen och han är redan på väg ut för att anlägga nya rabatter. Det skall bli både potatisland och kryddträdgård. Marita vill gärna fortsätta inomhus med att sätta en personlig prägel på den lilla stugan, som nu skall bli deras nya sommarhem. Hunden Fia, en snart 1,5-årig Shih Tzu, viftar ett glatt ”hej då” med svansen. Vi ses snart igen på Buagården.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.