Om vi bygger starka barn. Behöver vi inte laga så många trasiga vuxna

Denna mening läste vi i Facebook under v 32 på Buagården. Det kändes verkligen som en riktigt viktig uppmaning till oss alla som kan påverka och göra goda saker mot våra medmänniskor. Ibland tänker man att det lönar sig inte och man kan inte förändra världen, men man ska alltid komma ihåg: ”Att göra en god gärning mot en medmänniska kan förändra den personens liv”

Nu har snart denna sommar gått och inte var det samma fina väder som förra året på Kolonin men dagarna har varit alldeles fantastiska med grupper som kom för första gången till Buagården i år och som vi hoppas vill komma tillbaka nästa år.
Ingen har klagat på vädret utan bara gjort det bästa av situationen. Ibland var det nödvändigt med stövlar och regnkläder och då kan man gå ut skogen för att plocka svamp eller blåbär som barnen sedan i stor glädje kommer hem med till oss i köket och vi gör ”Födelsedagstårta” för alla eller sylt till havregrynsgröten på morgonen
Då solen kommer fram är det krabbfiske och simning som gäller, detta att jämföra med hur det känns att vara kvar i stan utan möjlighet till några aktiviteter. Då kan sommarlovet vara jättelångt och en vecka kännas väldigt trist.

Höstens Uppsats blir fylld av de upplevelser man haft t.ex.: jag har lärt mig simma, ormen som solar sig nära bryggan, spökvandringen en sen kväll, att tävla med mammor och pappor , den döda fågeln man hittar och hunden man fick klappa. Att stå i kö för att få ringa i klockan, att hjälpas åt att städa i matsalen efter måltiderna, fånga krabbor. Sådant innebär att mobilen får ligga på rummet eftersom det finns så mycket annat att göra …

Då vi läser i vår gästbok så har maten varit jättegod och alla de fyra frivilliga OF´s har varit jättesnälla. Vi fyra hjälps åt med allt som behövs för att livet skall vara så gott som möjligt för de barn och föräldrar som är våra gäster. Det är alltid lika fantastiskt att möta familjerna på söndagskvällen då vi serverar vår första middag alla lite försiktiga och undrande, för att sen efterhand som dagarna går bli vi alla varandras bästa kompisar. Alla underbara och hjälpsamma Systrar och Bröder utan undantag, talar om hur roligt de har haft under sin vecka då de arbetade på Buagården .

Vårt nya fantastiska intendent par har varit den mormor och morfar som kanske inte alltid finns runt familjer, men som verkligen behövs både här och där. Dessutom ständigt på pass så att allt runt omkring på Buagården fungerar.  Från flagghissningen varje morgon och kväll till minsta skruv som behövs på olika ställen. En stor eloge till dem.

En hel vecka hos oss på Buagården ger både barn och föräldrar en chans att bygga vänskap och förtrolighet med dem som är i samma situation som den man själv befinner sig i!!

Tack för ännu en jättefin och lärorik Buagårdssommar

Gudrun Månsson/Lägerledare
 R 79 Teresa Gbg