Välgörenhetsgala för Buagården 7-8 juni 2015 på Lorensbergsteatern

Allsång "Brevet från kolonin" på Stiftelsen Odd Fellows barnkolonis välgörenhetsgala 7 juni 2015

Under två fantastiska kvällar den 7-8 juni, firade Odd Fellows barnkoloniverksamhet 100-årsjubiléum, med en sprudlande festlig välgörenhetsgala på Lorensbergsteatern i Göteborg. Klicka på länken nedan för att läsa mer och se fler bilder.

Vi som valt bort försommarkvällens ljus till förmån för den mörka salongen blev rikligt belönade. Under ett par intensiva timmar fick vi njuta av stort artisteri. En kavalkad av duktiga scenkonstnärer gav oss en underhållande och ibland tänkvärd sinnenas åktur fylld med musikalisk glädje. En föreställning sammanhållen av Stefan Ljungqvists imposanta person, stundtals hysteriskt rolig, samt parhästen Lennart Palm (Melodikrysset m.m.) med sin magiska orgel. Ett instrument som manövreras med överjordisk precision av Lennarts flinka fingrar och otroligt kapabla fotarbete. Är den mannen verkligen skapt som vi andra, eller har han fler händer och fötter än vi vanligt dödliga?

Musikaliska vitamininjektioner av Amy Diamond fick publiken att lyfta händerna och klappa takten. Lena-Maria Klingvall trollband oss med ljuvlig skönsång och spännande historier från sitt annorlunda liv. Vi fick exempelvis veta att Lena-Maria är den enda som ostraffat visat fotsulorna för en thailändsk prinsessa, när hon som vanligt använde sina fötter för att äta. Ett helt naturligt beteende när man saknar armar.

Det viskades här och där i salongen när kvinnornas favorit Tommy Nilsson gjorde entré och med stor humor tog udden av legenden Tommy Nilsson. Och sjunga kan han onekligen, vår gode Tommy. Fast det där med göteborgskan skall han nog överlåta till andra, urstockholmare som han är. En som däremot väl behärskar både göteborgska och mycket annat är mångkonstnären Tomas von Brömssen. Sång, klarinettspel och lite andra instrument blandades med Tomas osvikliga känsla för tajming och scennärvaro. Historien om när Osborn hittade världens snabbaste fågel i Slottsskogen, kan bara berättas av någon i Tomas kaliber.

Även divorna hade sin plats under galan. Arja Saijonmaa fyllde scenrummet med sin blotta närvaro. Och med en så rik sångskatt som Arja har på sin repertoar, så är det lätt att bli ödmjuk som publik. Från operans värd fick vi strålande sköna toner från röster (Julia Sporsén och Carolin Sandgren) mycket långt över badrumssångarnas nivå. Att Carolina Sandgren dessutom har en skön distans till sin divaroll och är en fullfjädrad humorist, skapade många skratt. För att travestera ett av hennes mer udd sångnummer: “Oboy vilken härlig böna …”.

Som sista nummer deltog alla i allsången som lyfte Lorensbergsteaterns tak. Vilken låt som sjöngs? ”Brevet från kolonin” såklart!

Med det tajta bandet runt kapellmästare Palm och de duktiga körtjejernas insats, mynnade de två föreställningarna ut i något som endast kan benämnas SUCCÉ.

Ett stort tack till alla duktiga artister, scenarbetare och frivilliga Odd Fellows för två enastående minnesvärda kvällar.

Nedan kan du se fler bilder från föreställningen. Klicka på bilderna för att se dem i full skala.