Ny PowerPoint-presentation i butiken

Hjälp oss att sprida kunskapen om Buagårdens verksamhet för en större publik. Om du är en Odd Fellow, så passar denna presentation utmärkt som ett programinslag t.ex. vid kaffet efter en måltid. Räkna med att presentationen tar ca 20-30 min i anspråk.

Read More

Sommaren 2018 Buagården

Hösten är nu här med alla sina vackra färger, tänker dock tillbaks på den fantastiska sommaren 2018 och då till v.27 när vi, syster Gunnel R21 S:t Elin, broder Sven-Erik B 158 Västergyllen, syster Margaretha R 76 Ebba Brahe och jag ifrån R 94 Anna Christina Warg åter igen fick möjligheten att spendera en härlig vecka som volontärer på Bua gården.Read More

Tack Stig!

Stig Tauson

Vår store välgörare, och tidigare ordförande under många år, har lämnat oss.

Med en energi utöver det vanliga, arbetade Stig med oförtrutet fokus på att göra gott. Särskilt starkt var hans engagemang för samhällets kanske mest utsatta grupp – barnen. Det visade Stig bland annat i sitt ihärdiga arbete för Buagårdens bästa, där han med stor kreativitet och beslutsamhet fick till synes omöjliga saker att hända.

Stigs mångåriga kamp mot sjukdom och krämpor verkade snarare sporra än hindra honom i hans värv. Vissa nätters sömnlöshet vände Stig från problem till möjlighet. En möjlighet att jobba ytterligare några timmar för Buagården.

Som den unika person Stig var, lämnar han ett stort tomrum efter sig. Vi kommer att sakna hans gedigna erfarenhet, kunskap och driv i arbetet med Buagården.

Ett stort tack för allt du gav Stig!

Vännerna på Buagården

Om vi bygger starka barn. Behöver vi inte laga så många trasiga vuxna

Denna mening läste vi i Facebook under v 32 på Buagården. Det kändes verkligen som en riktigt viktig uppmaning till oss alla som kan påverka och göra goda saker mot våra medmänniskor. Ibland tänker man att det lönar sig inte och man kan inte förändra världen, men man ska alltid komma ihåg: ”Att göra en god gärning mot en medmänniska kan förändra den personens liv”

Read More

Det kom ett brev till Buagården:

Efter att ha frågat Lars om lov, publicerar vi här hans fina mejl. Det värmer i hjärtat.

Hej på er alla, världsförbättrare på Buagården!

Inspirerande att läsa om vilken insats ni gör för barn som har det svårt och far illa på olika sätt i sin vardag!

Själv hade jag en svår uppväxt och gjorde revolt i tonåren, vilket gjorde att jag hamnade på Barn- och ungdomsPsyk, pojkhem, fosterham och ungdomsvårdsskola (gjorde aldrig något kriminellt, jag hade en inneboende spärr…). 32 år efter att jag blev omhändertagen för samhällsvård av dåvarande barnavårdsnämnden, blev jag vald till ordförande för motsvarande nämnd (Omsorgsnämnden). Då var cirkeln sluten och det kändes som lite av en revansch…

År 2004 hade jag förmånen att få invigas i Odd Fellowlogen i Skara, vilket var något av det bästa som hänt mig i livet. Blev vald till CM några månader efter att jag fått Sanningens Grad och har sedan dess varit CM i 7 år och Kaplan under 2 år i Logen 43 Gunnar Wennerberg i Skara.

Jag vet hur viktigt det är för barnen att bli sedda och uppmärksammade! De barn som Ni hjälper och stöttar på olika sätt! TACK för er ovärderliga insats för dessa barn! Jag blir stolt och varm i Odd Fellowsjälen när jag läser om Buagården!

Broderliga och Systerliga hälsningar i

Vänskap Kärlek Sanning Tro Hopp Barmhärtighet

Lars Lundberg, CM 43 Gunnar Wennerberg, Skara